Berättarafton i Forsmark

AktuelltPosted by Marit Bergfors Mon, October 12, 2015 11:54:16

Det var nostalgiföreställning i Forsmarks byastuga när filmen –Ingen Mans Kvinna visades av Bernhardh Nordh Sällskapet. Svartvit film med vackra vyer från vildmarken, realistiska scener från den första nybyggarna i fjälldalarna, tvister med renägare och en spännande uppgörelse mellan två rivaler. Nära 50 personer kom, drack kaffe i mellanakten, köpte lotter med bokvinster och trivdes med varandra.

Johanna Näslund hälsade välkommen till byastugan, Stig Anderback från hembygdsföreningen Gratian presenterade kvällens program och Mårten Larsson från BN-sällskapet skötte filmvisningen. Carina Strömberg och Bertil presenterade Bernhardh Nordhs rika bokproduktion och sålde hans böcker Bernhard Nordh skrev 27 romaner som översatts och sålts i miljontals exemplar samt inte mindre än 369 noveller!

För serveringen svarade Siv Grubbström och Johanna och Krister Näslund.

Lotterier med bokvinster och servering med skänkt bröd från föreningens medlemmar gav en värdefull slant till hembygdsföreningens verksamhet.